Tränare på Sweden hockey factorys camper

Gemensamt för samtliga tränare som deltar på campen är att de fostrat mängder av spelare som senare i sina karriärer nått många proffsligor runt om i världen, bland annat NHL, AHL, tyska ligan, finska ligan, SHL och hockey allsvenskan. Fråga gärna ledarna om tips och råd för just din utveckling! 

Lars-Jerry Johansson

L-J är huvudansvarig för campen tillsammans med Rolf Nordström. Sedan 1981 är L-J ungdomstränare och är specialist på teknikträning. Han har även varit ledare på Leksand/Jofa hockeyskola under 20 säsonger. L-J är utbildad vid Bosöns IFHS, steg-3-utbildad av svenska ishockeyforbundet, skolad som tränare i Hammarbys framgångsrika ungdomshockey på Zinkensdamm tillsammans med Tomas Storm, Krister Falk, Petri Aho, Roffe Nordström och många fler. Under nuvarande säsong är L-J anlitad tekniktränare i MB Hockey och även andra klubbar. 

 

 

 

 Krister Falk (huvudtränare) 

Krister startade sin tränarkarriär i IFK Salem och har sedan dess hunnit med att vara sportansvarig i både Hammarby, Nacka och Väsby. Han har även varit verksam i ryska Lokomotiv Yaroslavl fram till 2014 där han bland annat ansvarat för tränarutbildning. Krister är en av de bästa på att lära ut skridskoåkning med inlevelse och engagemang genom avancerade övningar. Under den så kallade Zinken-perioden var Krister med då bajen producerade många stjärnspelare både till elitserien, allsvenskan, SHL och NHL. 

Krister har också genomgått HTU (högre tränarutbildning) under perioden då han var huvudtränare för Hammarby hockeys A-lag i hockeyallsvenskan. Han har även arbetar vid diverse hockeycamper genom åren, däribland Hammarby international hockeyschool, Leksand/Jofa hockeyskola, Prospect camp och Hockeycamp Sweden. 

 

Rolf Nordström (huvudansvarig off ice)

Rolf ansvarar för fys, teknikfys, skott off ice och vissa teoripass under camperna i Ånge. Han har en mycket gedigen erfarenhet av ishockeyutbildning och individutveckling av ungdoms- och juniorspelare i synnerhet.

Genom den 34 år långa karriären som ishockeytränare har Rolf hunnit med att vara tränare i bland annat Hammarby och Tyresö/Hanviken där han lett deras framgångsrika 99-lag där ett flertal av spelarna vunnit U16 SM-guld i mars 2015. Rolf har tidigare varit tränare för ett flertal spelare som gått hela vägen till SHL, KHL och NHL. 

Rolf kommer i Ånge att ansvara för teoriundervisning och fys där hans expertkunskap i teknik, koordination, balans och skotträning kommer att vara till stor nytta för våra ambitiösa spelare. 

Petri Aho (huvudtränare)

Petri är en mycket kunnig och erfaren tränare. Tidigare var han verksam inom Hammarby hockeys ungdomslag och numera anlitad av klubbar och enskilda lag i hela landet.

Peter Dahlkvist i grön tröja (gruppledare)

Peter är en mycket engagerad tränare som är verksam inom Tyresö/Hanvikens ungdomshockey. En mycket uppskattad gruppledare under alla tidigare Ångecamper.

Stefan Lindberg (gruppledare)

Info om Stefan kommer inom kort...