Tränare på Sweden hockey factorys camper

Gemensamt för samtliga tränare som deltar på campen är att de fostrat mängder av spelare som senare i sina karriärer nått många proffsligor runt om i världen, bland annat NHL, AHL, tyska ligan, finska ligan, SHL och hockey allsvenskan. Fråga gärna ledarna om tips och råd för just din utveckling! 

Lars-Jerry Johansson

L-J är huvudansvarig för campen tillsammans med Rolf Nordström. Sedan 1981 är L-J ungdomstränare och är specialist på teknikträning.

Nuvarande uppdrag från 2021 är hockeygymnasiet på Midsommarkransens gymnasium/Hammarby och Hammarby hockey J18.

L-J har även varit ledare på Leksand/Jofa hockeyskola under 20 säsonger. L-J är utbildad vid Bosöns IFHS, steg-3-utbildad av svenska ishockeyforbundet, skolad som tränare i Hammarbys framgångsrika ungdomshockey på Zinkensdamm tillsammans med Tomas Storm, Krister Falk, Petri Aho, Roffe Nordström och många fler.

 

 

 

 Krister Falk (huvudtränare) 

Krister startade sin tränarkarriär i IFK Salem och har sedan dess hunnit med att vara sportansvarig i både Hammarby, Nacka och Väsby. Han har även varit verksam i ryska Lokomotiv Yaroslavl fram till 2014 där han bland annat ansvarat för tränarutbildning. Krister är en av de bästa på att lära ut skridskoåkning med inlevelse och engagemang genom avancerade övningar. Under den så kallade Zinken-perioden var Krister med då bajen producerade många stjärnspelare både till elitserien, allsvenskan, SHL och NHL. 

I dagsläget är Falken sportchef och tränare på SDE hockeygymnasium.

Krister har också genomgått HTU (högre tränarutbildning) under perioden då han var huvudtränare för Hammarby hockeys A-lag i hockeyallsvenskan. Han har även arbetar vid diverse hockeycamper genom åren, däribland Hammarby international hockeyschool, Leksand/Jofa hockeyskola, Prospect camp och Hockeycamp Sweden. 

 

Rolf Nordström (huvudansvarig off ice)

Rolf ansvarar för fys, teknikfys, skott off ice och vissa teoripass under camperna i Ånge. Roffe kommer även att vara vise campansvarig för camperna 2023. Roffe har en mycket gedigen erfarenhet av ishockeyutbildning och individutveckling av ungdoms- och juniorspelare i synnerhet.

Genom den 40 år långa karriären som ishockeytränare har Rolf hunnit med att vara tränare i bland annat Hammarby och Tyresö/Hanviken där han lett deras framgångsrika 99-lag där ett flertal av spelarna vunnit U16 SM-guld i mars 2015.

Under den så kallade Zinken-perioden i Bajen var Roffe en av stöttepelarna då Bajen producerade många stjärnspelare både till elitserien, allsvenskan, KHL, SHL och NHL. 

Många är vi ledare och spelare som har Roffe att tacka för sin egen utveckling och framgångar på hög nivå.

Roffe är också uppskattad mentor för spelare som nått U16 och juniornivå

Rolf kommer i Ånge att ansvara för teoriundervisning och fys där hans expertkunskap i teknik, koordination, balans och skotträning kommer att vara till stor nytta för våra ambitiösa spelare. 

Petri Aho (huvudtränare)

Petri är en mycket kunnig och erfaren tränare. Tidigare var han verksam inom Hammarby hockeys ungdomslag och numera anlitad av klubbar och enskilda lag i hela landet.

Numera ansvarig för J18 i Haninge hockey

Peter Dahlkvist i grön tröja (gruppledare)

Peter är en mycket engagerad tränare som varit verksam främst inom Tyresö/hanviken hockey och även en mycket uppskattad gruppledare under alla tidigare Ångecamper.

Stefan Lindberg (huvudtränare)

Grymma Stefan Lindberg som med sina gedigna kunskaper och fina ledaregenskaper har varit en viktig kugge på våra camper sedan starten 2012.

Stefan började sin tränarbana inom Värmdö hockey för att sedan lämna huvudstaden för skåne.

I Skåne har Stefan varit engagerad som tränare för Jonstorp hockey och för Skånes distriktlag för tjejer (Stålbucklan som numera är TV pucken)

 

Tomas Storm (huvudtränare)

Det finns inte tillräckligt med tangenter på tangentbordet för att beskriva Stormens och Verner Perssons betydelse för utvecklingen av Svensk hockey.

Alltid i framkant med sina innovativa positiva inställning och engagemang.

Stormen har bla under sin karriär varit flitigt använd av bla Detroit red wings på deras camper.

Många är vi ledare och spelare som har Tomas att tacka för det vi fått lära oss om bla teknik och anfallspel.

Många spelare som nått olika proffsligor såsom bla NHL har också tackat Stormen för det han gjort för deras utveckling.

Still going strong: Numera har Stormen uppdrag för Tumba HG .

Tomas har varit med oss på camperna i Ånge sedan 5 år tillbaka och han driver även sitt egna Storm hockey academy https://www.stormhockeyacademy.se/